Sayfalar

30 Ekim 2011 Pazar

Gitmek veya kalmak. Bütün mesele bunlardan ibaret değil işte!

Pumpkin bayramı Halloween geldi ve ben elimde test kitapları paçoz bi halde ortalıkta dolaşıyorum. Peeeh..
Çok olaylar oldu, üzücü olaylar da oldu, aslında hepsi üzücüydü ya neyse işte. İnternetim belki de ben üniversite kazanana kadar gelmeyeceği için ne bloglara bakacağım ne buraya yazı yazacağım.. Yokluğum çok farkedilmiştir eminim <3 İşalla en kısa zamanda affedilirim üst kurum tarafından. Neyse efenim bilimum bayramlarınız kutlu olsun e mi.

Hıı ben gene onca yasağa karşın boş durmadım animemi de izledim kitabımı da okudum. Hemen listeliyorum:
-Ghost in the Shell tv serileri ve filmleri: Ben bayıldım! Filmleri Matrix çakması biraz ve animedeki bazı sahneler Matrix filminden yürütme olsa da ben Matrix'den daha çok sevdim ehe ehe.
-Tegami Bachi: Arkadaş önerisiyle izledim; sevmedim.
-Muteki Kanban Musume: Yine arkadaş önerisi. Sevdim ama komikti, hoştu falan.
-Baka to Test: Başlarda güzel güldürüyordu ama sonradan sıktı iyice. 2. sezonunu izlemem heralde.
-Haibane Renmei: İyi ki daha önce izlememişim. Yoksa değerini bilemezdim bu animenin.
Listeye yazmıyorum ama Shinrei Tantei Yakumo ve Jigoku Shoujo: Futakomori sınav haftasından çıktığımızda bitecek. Ayrıcana Otome Youkai Zakuro(böyle mi yazılıyordu?) 'dan uzak durun derim.
Kitaplar da On Küçük Zenci, Sergüzeşt, Hacı Murat. Bunları açıklamama gerek yok herkes biliyordur zaten :D
Şimdilik(veya birkaç aylık) hoşçakalın~

1 Ekim 2011 Cumartesi

Temizlik...

Güzel bi iş oluş hareket.. İyi bir şeydir işte. Böyle etraf pırıl pırıl olur mutlu olursun, dağınıkken daha rahat bulduğun şeyi oda temizlenince bütün odayı dolaşarak ararsın bu yüzden fazla kilolarından da kurtulursun. Faydası çok yani.
Ama bir de şöyle bi durum var ki ben ne kadar pek titiz biri olmasam da temizliğe başladığım anda zincirleme temizlik oluşuyor evde. Beni boş bırakmamak lazım o yüzden. Sıkılınca bi anda "Oha lan kitaplar ne kadar dağılmış.." dediğim anda bikaç saat sonra beni balkonu yıkarken görebilirsiniz, öyle bi zincir bu. Ayrıntılara girmek istemiyorum, hayır...
Bugün de tahmin edildiği gibi temizlik denen o güzel olaya başladık ve boyum kadar poşete atılacakları koydum. Tam 3 saat sürdü benim sadece "kitaplığı" düzene sokmam. Ve o da ne? Annem benim binbir emek ayıkladığım kağıdı kitabı "Belki lazım olur" diye çıakrmasın mı? Çığlıklar atıp kafamı duvara vurmak istedim o an. Yaahu kadın! Benim 1. sınıftan beri hiç bi işime yaramayan kitap sobaya atmaktan başka ne işe yarayacak?! Ya da yanlışlıkla aldığım mebin verdiği kimya kitabını kardeşim ilerde napsın?! Onunla uçak bile yapamaz! Aylarca hatta yıllarca dolap bekleyen kağıt parçaları kıymete bindi bi anda..  Ağzına kadar dolu koca poşetin yarısından fazlası eski yerlerine geri döndü işte kısaca. Yarın içime sinmeyenleri gizlice atayım ben. Teker teker daha iyi, toptan atmaya kalkışınca "ilerde lazım olur" engeline takılıyoruz. Bu da kıssadan hissemiz olsun işte.
Hıı bir de Ghost in the Shell negzel şeysin lan öyle. Meğer ben cyborgları pek severmişim..