Sayfalar

16 Mayıs 2012 Çarşamba

Sülfamat esterlerinin sentezi ve asit katalizli hidroliz reaksiyon mekanizması

Tırstınız dimi len. Korkmayın yukarda ne yazdığı hakkında benim de bi fikrim yok hidroliz dedim karşıma çıktı denyo.
Benim diyeceğim ders çalışma taktikleri hakkındaydı. Birçok(!) araştırma ve denemenin ardından farkettim ki harbiden en etkili öğrenme metodu anlatarak anlama. Henüz ders çalışma şevki getirecek yöntemi keşfedemedim ama onu da bulunca Dünya genelinde bi basın toplantısı yapacağımdan emin olabilirsiniz.
Gelelim etkili öğrenmemize! Evet anlatarak anlayaciiz.. Şöyle ki sizi dinleyecek bi nesnenin olması şart. Kardeşiniz olur(dayanabilirse), ev hayvanı olur balık gibi mesela (kedi köpek tarzı olursa ya uyur ya kaçar motivasyon düşer cık olmaz) olmadı peluş hayvan o da yoksa artık herhangi bir nesne.
Ben herhangi bir nesne kategorisinden bardağımı seçtim. Şöyle ki: Bak bardak, bu sülfamat esteri denen lavuk yapısına almış mı enseoikioyu? Heh yapısına da katmış mı sülfanomit sülfanonat esteri filan. Sonra organik düz zincirle bi dalmış bizim aminoasitlere.. Anlamadın mı? Bak şimdi bu....
Harbiden de böyle anlatınca ne dediğimi bilmesem bile biliyo gibi hissediyorum. İşe yarasa da yaramasa da güven geliyo en azından.
Neyse ben bardakla ders yapmaya gidiyorum~

3 yorum:

  1. bu bardağa da anlatmadan önce iki kere düşünmek lazım ama! :)

    YanıtlaSil
  2. Öyle demeyiniz çok usludur o. Ağır hakaretlerinize tepki vermeyerek hala asaletini koruyor!

    YanıtlaSil